2017. július 21., péntek

Berdych a Šafářová sú v Paríži v osemfinále, Rosol vypadol

Berdych nabudúce vyzve ďalšieho domáceho hráča, Francúza Jo-Wilfireda Tsongu. Safarova čaká obhajkyňa titulu Maria Šarapovová z Ruska.

Paire získal set, ale viac proti Berdychovi nezvládol

Nebol to od štvrtého hráča sveta hladký postup. Berdych však hral to, čo potreboval. Nezvyčajne často sa skúšal vydávať k sieti, Paire ho ale často účinne prohazoval. Berdych sa zase časom naučil čítať Francúzova hranie stopbalov - a rad výmen tak rozhodlo to, kto nakoniec pokazil prestrelku od základnej čiary.

A Paire kazil výrazne častejšie. Vyrobil 65 nevynútených chýb oproti 28 Berdychovým. Nepomohlo mu ani hecovanie parížskeho publika.Po dvoch ho dinách a 37 minútach sa s Roland Garros rozlúčil ako porazený.

Zato Berdych mohol vyzerať ďalšiu bitku. "Nebude patriť k najjednoduchším. Ale cítim sa dobre a sebavedome, "povedal český hráč na tlačovej konferencii (rozhovor z miesta čítajte TU).

Šafářová vyzve Šarapovovou < / h3>

Ruky jej vyleteli nad hlavu a zatínala päste. Lucie Šafářová zvládla náročnú bitku s húževnatou Nemkou, 19. hráčkou sveta. Skvele zohrala prvú sadu, v druhej odvrátila dva setbaly a mohla oslavovať triumf 6: 3, 7: 6 (7: 2).

"Čo bolo kľúčom? Takáto trpezlivá agresívne hra.Vedela som, že ju musím tlačiť ako prvý, a zároveň si počkať na najvhodnejšej momenty, "opísala Šafářová v rozhovore s reportérom MF DNES a iDNES.cz.

Na Lisický sa jej doteraz nedarilo, mala negatívnu bilanciu 1 : 3. V piatok však bola na kurte č. 1, tzv. Býčie aréne, istejšie tenistkou. V druhom sete stavkovanie online prehrávala už 3: 5, dokázala ale vývoj otočiť a postúpiť tretíkrát v kariére v Paríži do osemfinále. "Bola som v rozhodujúcich chvíľach tá silnejšia," hovorila spokojne.

Teraz vyzve obhajkyňa titulu Maria Šarapovová, ktorá prehrala Samanthu Stosurová.Aktuálne svetovú dvojku zdolala Šafářová iba v prvom vzájomnom dueli pred piatimi rokmi v Madride, potom jej štyrikrát podľahla, z toho dvakrát na antuke (rozhovor s Luciou Safarova nájdete TU).

Rosol nevyužíval príležitosti a prehral

To Lukas Rosol môže premárnená šanca mrzieť. Na svojej prvej grandslamové osemfinále mal tentoraz slušnú šancu, Rus Gabašvili nebol nepremožiteľným súperom. Dokázal ale v kľúčových momentoch zápasu stavky online zahrať spoľahlivejšie a vyhral trikrát 6: 4.

Rosol zrazilo nepremieňanie príležitostí. Mal sedem brejkbal, ale využil len jediný v treťom sete.Gabašvili o niečo menej kazil, mal viac víťazných úderov (31 - 24) a v každom sete bol o brejk lepší.

"Šanca som mal, ale nemyslím si, že to bol hlavný rozdiel. On hral pod rizikom, padalo mu to, "popisoval Rosol. "Zvolil dobrú taktiku a ja nemal odpoveď. Možno som mohol uhrať nejaký set naviac. Ale musím uznať, že hral lepšie.


"

Vďaka tomu postúpil Gabašvili do svojho druhého grandslamového osemfinále. Rôsol na turnaji končí, aj tak môže odchádzať spokojný. Tretie kolo Roland Garros je po neveľmi úspešnej sezóne slušným výsledkom.

Bez problémov sa dostal do 4. kol a druhý nasadený Roger Federer.Bosnianskeho súpera Damira Dzumhur vybavil 6: 4, 6: 3, 6: 2 a jedenástykrát za sebou prešiel v Paríži do osemfinále.

stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése