2017. április 12., szerda

Wigan Athletic a Fleetwood obnoviť súperenie prvýkrát v 40 rokoch

Ako nedávno ako 1970, kedy tímy boli na opačných koncoch severnej Premier League Wigan boli tak zle podávané znovuzvolenie systému futbalová liga, že po sérii odmietne oni pokúšali propagovať svoju neutešenú situáciu za použitie na vstup do Scottish League Second Division.Pretože predchádzajúce inkarnácie klubu, Wigan Borough, bola zrušená v polovici sezóny v roku 1931, tam bol silný odpor voči readmisii stranu Wigan k lige a neuveriteľných 34 žiadostí sa stretol s neúspechom skôr, než oni boli zvolení v nahradiť Southport v 1978.

Približne v rovnakom čase Fleetwood bol re-tvárnenie ako Fleetwood Town FC v Division jeden z Cheshire League (geografia je pružn� � konštrukcia v non-ligové súťaže vo futbale) potom, čo Northern Premier League klub šiel von podnikania v roku 1976.Fleetwood by zložiť a znovu formulár znovu v 90. rokoch pred súčasného majiteľa, Andy Pilley, zapojil v roku 2003, aj keď akonáhle klub bol riadne na nohy boli v ceste pozoruhodnej preliezť divízií žiadne prekážky. S Pilley poskytnutie finančnú stabilitu, Fleetwood dosiahli udivujúce šesť povýšenie za posledných 10 rokov.

Vzhľadom k tomu, automatická propagácia k futbalovej lige bol predstavený v roku 1987 klub nemusel prejsť Wigan skúsenosti čakania na liga klub, ktoré majú byť volený von a zároveň dúfať, že sa bude hlasovať. Keď Fleetwood vyhral konferencii futbalu v roku 2012, s budúcou Anglicko medzinárodnej Jamie Vardy v ich radoch boli priamo do League Two.Tím postúpil do ligy jeden cez play-off v roku 2014, spolu s Wigan je dve relegations do troch rokov od víťazstva v FA Cupu v roku 2013, z namená, že strany proti sebe po prvýkrát v konkurenčnom prípravku po dobu 40 rokov, s medzerou osem divízií, ktoré boli preklenul v posledných desiatich rokoch.

Keď Paul Jewell je Wigan získal povýšenie do Premier League v roku 2005, dokončenie pozoruhodný stúpania ich vlastní v 10 rokoch od miestneho podnikateľa a rugby fanúšik Dave Whelan prevzal chorľavejúcu štvrtej divízie klub, Fleetwood bolo víťazstvo v Severozápadnej kraja ligu, aby získali prístup k Northern Premier League prvej divízii.Vtedy bol Wigan na špičke rebríčka ligy a tak si udržal svoj status Premier League v sezóne, ale dosiahol finále Carling Cupu, zatiaľ čo Fleetwood dosiahol slabý ôsmy gól. Wigan pád z víťazov FA Cupu do League One: kde Všetko sa pokazilo? | Paul Wilson Prečítajte si viac

Napriek tomu, že Wigan konečne odišiel z Premier League v roku 2013, Fleetwood sa dostal do futbalovej ligy, keď získal podporu od prvej divízie NPL v roku 2006, vyhral NPL v roku 2008 , Unikol konferencii Sever cez play-off v roku 2010, sa stal profesionálom o rok neskôr a vyhlásil titul konferencie v roku 2012.Wigan trvala len dva roky v šampionáte, rovnako dlhý čas ako Fleetwood boli v League Two, takže po stranách schádza podľa strede tabuľky League One súpera s Wigan bod a pár ligových miest dopredu.

ako nedávne víťaza FA Cup a Premier League Wigan konkurentmi sú pravdepodobne pred Sheffield United ako najväčší skalp byť uplatnená v League One, hoci nevyhnutne Fleetwood budú považovať svoje dva zápasy proti Blackpoolu ako hlavný derby.Je tu veľká šanca, že Fleetwood skončí pred Blackpool príliš, pretože Seasiders sú v zmätku mimo hraciu plochu a na nej sa podarilo len štyri body od svojich prvých sedem hier.

Wigan fanúšikovia budú teraz obnovujú staré súperenie v divízii s niekoľkými severozápadnej derby, ale väčšinou sa teší na preč hry, neskoro v decembri. "Byť v Division jeden nie je tak zlé," vysvetľuje jeden z nositeľov sezóny lístok. "Fleetwood pripojí Bury, Oldham a Rochdale sú hry, ktoré sa môžete dostať do električiek. Mohli by sme to urobiť tak celkom často v Premier League. "


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése